FIFA zbulon për herë të parë rrogën e Blater

0
SHPËRNDAJE

509245_640x360Ne kuader te iniciatives se marre se fundmi per reformim dhe transparence per publikun, FIFA zbuloi per here te pare pagen e te shkarkuarit Sepp Blater  si dhe pasqyroi humbjet e medha financiare te vitit 2015, nje pjese e mire e te cilave jane harxhime gjyqesore nga Blatter dhe rrethi i tij i ngushte.

Blatter, i cili ka qene kreu i FIFA-s qe nga viti 1998, eshte paguar ne total gjate vitit 2015 me 3.63 milion franga zvicerane. Ndihmesi i tij i ngushte, sekretari i pergjithshem Jerome Valcke, qe eshte denuar me 12 vjet perjashtim, ka marre nje page prej 1.51 milion franga zvicerane por dhe pension e shperblime te tjera qe shkojne edhe 2.12 milion te tjera.

FIFA ka pesuar ne vitin e kaluar nje deficit per here te pare qe nga viti 2002, $122 milion humbje qe i atribohen kryesisht shpenzimeve ligjore dhe skandaleve qe cuan ne perjashti-min e vete ish-kreut Sepp Blatter dhe disa prej krereve te tjere te organizates drejtuese te futbollit boteror.

S'KA KOMENTE

Comments are closed.