Fillon edicioni i tretë i Kupës “Coca Cola”

0
SHPËRNDAJE

Ka startuar edicioni i tretë i kampionatit Kombëtar për shkolla, Kupa “Coca Cola”. Ky kampionat eshte i mundesuar nga kompania “Coca-Cola” ne bashkepunim me FSHF-ne dhe MASH-in. Qytetet qe marrin pjese ne kete kampionat jane:

imageTirana: 15 shkolla – 300 nxenes gjithsej – 3 grupe me 5 ekipe
Durresi: 12 shkolla – 240 nxenes gjithsej – 2 grupe me 6 ekipe
Fieri: 16 shkolla – 320 nxenes gjithsej – 4 grupe me 4 ekipe
Elbasani: 12 shkolla – 240 nxenes gjithsej – 2 grupe me 6 ekipe
Korca: 12 shkolla – 240 nxenes gjithsej – 2 grupe me 6 ekipe
Shkodra: 12 shkolla – 240 nxenes gjithsej – 2 grupe me 6 ekipe

Ku ne total jane 79 shkolla , pra gjithsej 1580 nxenes.
Fillimisht ndeshjet do te zhvillohen ne qytetet e mesiperme me sistem pikesh dhe fituesit e grupeve do te zhvillojne “Play Off-in” rajonal per te shpallur me pas ekipin fitues te rajonit perkates. Me pas ekipet fituese te rajoneve do te ndeshen midis njera-tjetres me sistem eleminimi me nje ndeshje per te shpallur ekipin kampion Kombetar. Risi kete vit eshte shtimi i numrit te shkollave dhe nxenesve ne pjesemarjen e ketij kampionati, ku ne krahasim me vitin e shkuar ku merrnim pjese 1000 nxenes te ndare ne 50 shkolla, ndera kete vit marrin pjese 1580 nxenes te ndare ne 79 shkolla. Kampionati po vazhdon normalisht dhe pritet qe rajonet te shpallin ekipet e tyre fituese.

S'KA KOMENTE

Comments are closed.